Baylan_large

Ibrahim Baylan är vice ordförande i riksdagens utbildningsutskott och Socialdemokraternas talesperson i utbildningsfrågor, och var mellan 2004 och 2006 skolminister. 2009 – 2011 var han partisekreterare för Socialdemokraterna. Här tipsar han med anledning av skolstarten om en dokumentär som ger inblick i ett svenskt klassrum.

Vikarien (2006) av Åsa Blanck och Johan Palmgren är en sevärd film som på ett pedagogiskt sätt illustrerar de utmaningar som en lärare i våra storstäder kan möta. Skolan är ett område där alla känner sig som experter, därför att alla har en relation till den. Många ser därför i sin egen skolgång lösningarna på de utmaningar som dagens skola dras med. Filmen gjorde intryck på mig för att den testar just den tesen.

Läraren Max tar hjälp av sin gamla lärare Folke för att få lugn och studiero i klassrummet, men det visar sig inte vara så enkelt. Den skolpolitiska debatten har ofta präglats av detta, att återinföra gamla lösningar. Under de senaste sju åren har detta också blivit verklighet, då regeringens skolpolitik i mångt och mycket handlat om att göra som man gjorde förr.

Ibrahim Baylan

Foto: Socialdemokraterna

Film som nämns i detta inlägg:
Vikarien, 2006 (Svensk Filmdatabas)

Vikarien

Ibrahim Baylan på Facebook:
www.facebook.com/ibrahim.baylan.35

Kommentera

Din kommentar kommer att visas här då den blivit godkänd av sidans administratör.Namn*:


E-post*:


Hemsida:8 − 8 =