Anna_Jardfelt

På söndag är det  EU-val, och din röst är viktig! I förra veckan handlade Filminstitutets Filmrummet om dagens Europa, och kvällens gäster Maria Arnholm, Magnus Linton, Anna Jardfelt, Lawen Mohtadi och Gellert Tamas samtalade med Filminstitutets vd Anna Serner om varför våra röster i EU-valet är så viktiga. Samtalen utgick från olika filmklipp som illustrerar aktuella samhällsfenomen och politiska händelser i Europa – som här på Augmented Society, fast live.

Med hjälp av Ingenmansland (Danis Tanovic, 2001) gav Utrikespolitiska institutets direktör Anna Jardfelt sin analys av Europas val av roll i en osäkrare värld. Hur ser omvärlden utanför Europa på EU, och vilken spelar roll det europeiska samarbetet i dag?

Här nedanför kan du se hennes samtal med Anna Serner (filmklippet som de talar om är inte med, men trailern kan ses nedan.)

Ingenmansland, Danis Tanovic, 2001 (IMDb)

Trailer Ingenmansland:

Filmrummet avslutades med ett gemensamt samtal mellan Anna Serner, Maria Arnholm, Magnus Linton, Anna Jardfelt, Lawen Mohtadi och Gellert Tamas. Det kan du se här.

Foto: Alex Hinchcliffe

Kommentera

Din kommentar kommer att visas här då den blivit godkänd av sidans administratör.Namn*:


E-post*:


Hemsida:7 × 9 =